Tulum - Playa Las Palmas - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu Tulum - Playa Las Palmas - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu

Tulum - Playa Las Palmas

Door: CarlaCoevert

Blijf op de hoogte en volg Carla

06 April 2012 | Nederland, Amsterdam

Vanaf deze plaats wens ik jullie allen fijne paasdagen toe. Voor degene die op vakantie gaan un bon voyage!
Geen idee wat voor weer het bij jullie is, maar ik heb vandaag lekker een dag door gebracht aan het strand. Om eerlijk te zijn is het hier eigenlijk veel te warm voor mij. De zon is warm en mijn tere blanke huid is niet bestand tegen zoveel fel zonlicht, dus de halve dag onder een Soltent (Sol is een biermerk) gezeten. Alleen mijn billen zijn enigszins verbrand voor de rest valt de brandschade gelukkig mee!

Na een dag reizen gister aangekomen aan de oostkust van de staat Yucatan, in de plaats Tulum. Tulum is 175 km verwijderd van Cancun en 100 km van Playa del Carmen. De plaatsen die bij ons bekend zijn als de echte strandplaatsen in Mexico. Aan deze kust veel strandtoerisme, meer engelstalig en hogere prijzen.
De zee is hier prachtig. Ik heb nog nooit zulk helder water gezien. De kleur van het water is blauw, groen en met recht hier hebben ze parelwitte stranden en heel veel palmbomen. Very nice the Caribbean coast here!

Het stadje Tulum is in 2 helften verdeeld. Het stadje zelf wordt door midden gesneden door de enige kustweg. Veel verkeer en lawaai, maar toch leuk. Wil je naar het strand dan moet je zeker 20 minuten met de autorijden. Het hostal waar ik verblijf biedt gratis bustickets aan naar het strand. Ook het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Die warmte hier blijft wel wennen hoor, ik verblijf gewoon dag en nacht in een sauna.

Wat me hier verder opvalt is de schreeuwende reclame langs de kant van de weg, op huizen en restaurants.
Schijnbaar hebben ze hier andere regelgeving dan in Nederland. Ook kent men hier geen wetgeving t.a.v. winkelsluitingswet vermoed ik. Doornsee genomen sluiten de winkels hier rond 22:30 uur. Hoewel gister liep ik om 22:45 uur nog langs een kapper en die was nog volop in bedrijf.

Vandaag, Goede Vrijdag, een religieuze dag in Mexico. Middels een processie wordt de kruisiging en dood van Jezus herdacht (zie foto´s). Ik bracht vandaag mijn wasgoed naar de wasserette, maar die was gesloten vanwege bovenstaande reden. Ach ja een onderbroek heeft meerdere kanten niet waar.

Tot zover mijn berichtgeving uit een zeer toeristisch Tulum.

• 07 April 2012 - 13:45

Joke:

Hoi Carla,

ik hoop dat jij ook gezellige paasdagen hebt!
    Wij vonden het ook erg (te) heet in Yucatan. Als je nog een uitje zoekt waar het in ieder geval niet heet is: zwemmen in een cenote. Dat is een door druppelend water in het kalksteen uitgeholde 'grot'. Op grondniveau een relatief kleine opening en ondergronds veel meer ruimte, waar de zon dus nauwelijks komt. Volgens mij zijn we in zo'n cenote geweest onderweg van Tulum naar Playa del Carmen. Er zwommen vreemdgenoeg nog visjes in ook.
    Vind je het nog steeds leuk om in je eentje te reizen? Je maakt wel veel contact natuurlijk, maar je bent denk ik toch vaak alleen.
    groetjes, Joke

• 08 April 2012 - 17:42

Ans Rooker:

Hallo Carla,
    Dat ziet er fantastisch uit!!!!Hier is het best nog fris.Wij hebben vandaag een rondje dijk gedaan met natuurlijk ook prachtige vergezichten.Maar zo mooi als die van jou niet hoor.Geniet maar van al dat moois het is straks zomaar weer voorbij.Ik vind het ontzettend leuk dat je zoveel van het land ziet.Veel plezier groetjes Ans.

• 08 April 2012 - 22:33

Ans:

Ho Carla, ook jij de groeten van de paashaas!!! En tik daar ook maar een eitje!
    Wat weer een mooi stukkie en je reist toch heel wat km af.
    Ga je ook nog ergens even een paar dagen voor de rust, gezien de dagen die je nog hebt, wat gaat het snel joh.
    Hier mooi, maar kil en koud weer en heerlijk aan de wandel geweest, heb al heel wat km in de benen.
    Nou geniet van het heerlijke weer en al de dingen die je beleef groeten Ans.