Campeche - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu Campeche - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu

Campeche

Door: CarlaCoevert

Blijf op de hoogte en volg Carla

29 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Gister na een reis van 9 uur aangekomen in de plaats Campeche, gelegen in de gelijknamige provincie Campeche. Campeche ligt aan de Golf van Mexico, maar is meer stad dan badplaats. Op weg hier naar toe is het landschap veranderd. De bergen heb ik achter me gelaten. Het landschap is hier licht glooiend en minder groen. Zonder palmbomen en cactussen lijkt het wel een beetje op Limburg. Geen zwart witte koeien hier, maar vee in diverse bruin schakeringen. Opmerkelijk ze hebben hier geen oormerk.

Voordat de ADO bus vertrekt worden alle passagiers op de videofilm vastgelegd. Tot nu toe heb ik me schijnbaar nog niet verdacht gedragen, want ik ben er nog niet uitgepikt. Controles vinden met name plaats op drugsbezit en smokkel. Nu moet ik eerlijk zeggen de mexicaanse politie heeft het eerder op Mexicanen gemunt dan op toeristen. Tijdens de busreis rijden we diverse malen langs politie dan wel militairecontroles. Soms mag je zo doorrijden andere keren wordt de namenlijst van de inzittenden gecontroleerd. Gister zag ik voor de eerste keer dat er een mexicaan uit de bus verwijderd werd. Ik heb hem daarna niet meer terug gezien. Geen idee wat hij op zijn kerfstok heeft.

In Campeche heb ik mijn intrek genomen in een oud koloniaalgebouw. Het plafond is 6 meter hoog en het hok heeft geen ramen. Gelukkig wel een ventilator, want die heb je echt wel nodig. Campeche is een mooie stad met veel historische gebouwen. De opbouw is gelijk aan de andere steden die ik bezocht heb. Opvallend is dat hier bijna geen mensen in kledendracht meer lopen en dat ook het bedelen veel minder is geworden. Ook de prijzen in restaurants gaan omhoog. De prijzen worden aangepast aan de rijkere buurstaat Yucatan.

Morgen zet ik mijn reis weer voort. Ik vermoed naar Merida, maar dat moet ik nog effe checken.

Tot zover de berichtgeving vanuit Campeche gelegen aan de golf van Mexico.

• 31 Maart 2012 - 10:26

Tonny:

Ik kan je nog steeds volgen op de atlas. Inderdaad als ik de foto's zie verandert het nu.
    Wat heb je al veel beleefd, heel goed dat je het opschrijft, anders ben je het kwijt.
    In Wijdenes is het nu winderig en koud,zoals het hoort. Wij zijn de boot aan het poetsen
    want die gaat over 14 dagen te water. groeten van aad en tonny