Herfst in Mexico!
Door: CarlaCoevert
Blijf op de hoogte en volg Carla
25 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam
15:00 uur terug in San Cristobal. Ik had heel goed waargenomen, dat de natuur hier groener is. Acht maanden per jaar valt hier dagelijks regen. Opgesloten in een café, vanwege onweer, hagelstenen en plensbuien, net als gistermiddag, schrijf ik alvast mijn weblogverhaal. De straten zijn veranderd in een kolkende watermassa. Je hebt een reddingsvest en/of lieslaarzen nodig om de overkant van de straat te bereiken. Ik heb de indruk dat de waterafvoer in Nederland toch iets beter werkt. Bij binnenkomst in mijn nieuwe pension (hier heb ik een warme douche), staat de eigenaar ijverig water te ruimen. Helaas een open patio.
Gister na al dat reizen de wandelschoenen aan en kilometers maken. Bewapend met plattegrond opzoek naar bezienswaardigheden. Deze keer is er sprake van een supermercado (hele grote markt). Alle waren zijn per soort en afdeling gerangschikt. Helaas weinig handel. Er is gewoon teveel aanbod en te weinig differentiatie in goederen. Ik verdwaal hier gewoon.
Op weg naar een of andere kathedraal hoor ik prachtige muziek. Ik veronderstel een kantina te betreden. Mispoes, in dit zaaltje vindt ter ere van het komende paasfeest alvast een heilige mis plaats. De religieuze muziek wordt verzorgd door een keurig gekleedt mexicaans combo. In alle kerken wordt hard gewerkt. De kerstversiering maakt plaats voor de entourage en rituelen van het komende paasfeest. Ik ben nu alweer in afwachting van de vele processies die zullen volgen. Gistermiddag rond dezelfde tijd ook regen. Toen heb ik geschuild in een kantina en raakte in gesprek met 2 Mexicanen. Onder het genot van een hapje en drankje, mijn eerste 2 tequilas genuttigd, werden de veschillen in cultuur aan de kaak gesteld.
Morgen vervolg ik mijn Mayatocht en ga opweg naar Palenque. Het wordt gelukkig weer droog, schoenen en sokken uit en op naar een warme douche.
Tot zover de berichtgeving uit een herfstachtig San Cristobal de las Casas.
25 Maart 2012 - 20:16
Tanja:
Mooie foto's en zelfs jij sta er een keertje op..! hihihihi
Hoe is het Carla zelf? Luister je goed naar jezelf?
jaha daar komt Tanja weer de hoek omzeilen.
Hier alles ok, mooi weer en daar geniet ik ook even van.
Verder was er koopzondag in Hoorn en als Centrum Eenheid was er een kinder en ouder dag.
Gezellige drukte en voor mij naamsbekendheid.
Nou wereldreiziger geniet van elk moment op je pad.
groetjes Tanja -
26 Maart 2012 - 17:03
Wil Van Heumen:
Hoi Carla,
Eindelijk de tijd genomen om al je verslagen te lezen. Het leest als een boek, vol avonturen en
spanning. Ik vind het heel knap, dat je dit in je eentje allemaal doet. Wij zijn een aantal jaren
geleden ook in Mexico geweest en veel dingen zijn herkenbaar. Palenque is ook zeer de moeite
waard, dat zal je nog wel zien. Nu ga ik elke dag je verhalen volgen. Carla geniet er maar van, want
zo`n reis maak je misschien nooit meer.
Gré heeft ons inmiddels alweer een keer les gegeven. Het gaat goed met haar.
Groeten Wil van Heumen
28 Maart 2012 - 06:28
Joke:
Hoi Carla,
die regen heeft toch ook met het jaargetijde te maken denk ik. Wij waren 3 jaar geleden in augusus in hetzelfde gebied en hebben toen nauwelijks regen gehad. Toen was het er ook groen en Je kon inderdaad in de straten zien dat ze na regen in rivieren veranderden.
Wij zijn ook in Palenque geweest! Benieuwd wat je er van vind.
Is het hoesten inmiddels over?Op de foto zie je er goed uit, lekker bruin ook.
Ik las dit verslag pas dinsdag, nu, omdat de computer kapot was.
groet, George en Joke -
28 Maart 2012 - 11:34
Wendy:
Heey Mam,
Maar weer eens een berichtje op je blog i.p.v via de mail. Wat ziet de natuur er prachtig uit zeg. Vooral die watervallen zijn er mooi. Het lijkt me wel eng om in de jungle te slapen, met al die wilde beesten. Ik moet er niet aan denken dat er ineens een slang voor je voeten ligt. Is het met de warmte een beetje te doen? Niels en ik hadden toch gelijk he dat die Maya tempels in de jungle zijn. Wat houdt je volgende excursie in? Zijn alle tempels hetzelfde of is er ook nog verschil in tempels? Ik ben wel jaloers hoor. Ik vind het echt knap dat je dit allemaal doet op eigen houtje!!. geniet ervan mam en doe voorzichtig.
xx wendy