Op doorreis - Tehuantepec - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu Op doorreis - Tehuantepec - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu

Op doorreis - Tehuantepec

Door: CarlaCoevert

Blijf op de hoogte en volg Carla

21 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Vandaag begin ik dus aan mijn individuele reis door Mexico. Spannend, jazeker en helemaal omdat ik de taal niet machtig ben. Vanmorgen om 12:30 uur op de bus gestapt. Na het afscheid van John en Neil heb ik heel professioneel een taxi aangehouden, prijsafspraak gemaakt en daarna richting busstation ADO. Kortom een fluitje van een cent. Ik heb inmiddels geleerd dat je de bagage in de bus in moet checken. Als je het kaartje verliest krijg je de bagage niet terug. Natuurlijk wilde ik een halte te vroeg uitstappen. Ik werd echter gecorrigeerd en de bus weer ingestuurd. Rond 18:30 uur aangekomen in bovengenoemde plaats. Wat een chaos hier. Het lijkt hier wel kindercarnaval. Volgens mij vieren wij carnaval in februari. Geen idee wat er aan de hand is en wat ze vieren. In het busstation direct mijn ticket gekocht voor mijn vervolgreis morgen. Na wat communicatimoeilijkheden komt alles uiteindelijk in orde. Nu opzoek naar een onderkomen voor vannacht. Het hotel wat in mijn boek staat blijkt gesloten te zijn, dus ik geef het lot nu maar in handen van de taxichauffeur. Wederom belanden we in de kinderoptocht, dus ik ga ervan uit dat de taxiprijs wel op zal lopen. Gelukkig het valt mee. Hotel midden in de stad en het ziet er aardig uit. Het is vervelend dat het hier om 19:00 uur donker is, want dan kan ik me minder goed oriënteren.
Ook in deze stad een zocalo en een overdekte markt op slechts 4 minuten van mijn hotel. Het is hier een chaos, een optocht, verkeer en volgens mij is er ook nog een studentendemonstratie of iets dergelijks. Op het zocalo treedt de plaatselijke fanfare op en er wordt gezongen. Kortom genoeg reuring. Nu maar hopen dat ik de weg naar mijn hotel terug kan vinden.

Tot zover de berichtgeving uit
Tehuantepec.

• 22 Maart 2012 - 14:26

Eefje Van Wissen:

Zo Carla wat een belevenissen, ongelooflijk een ouderpaar Walvis met jong gezien! Vele dolfijnen
    nou ja ik zal niet in herhaling vallen, maar je zou een boek kunnen/moeten? schrijven van
    je belevenissen.
    Wat een rust dan hier aan de Westfriese dijk; nou ja, wel de denderende vrachtwagens met
    nieuwe klei voor de dijkwallen (nog steeds niet klaar), maar ook honderden goudplevieren en veel baltsende kieviten. We kijken uit naar de eerste zwaluwen, een teken om een eerste duik
    bij jouw strandje te nemen.
    Wat een geluk dat ik je net voor je vertrek nog sprak, zodat ik van je reis kan meegenieten.
    Knap hoor hoe je alles op eigen houtje regelt en wat ik wel vaker hoorde wel fijn als je andere trekkers ontmoet en dan elkaar zo kan helpen.
    Ik blijf je volgen. Groetjes en heel veel plezier!!!
    eefje