Fish spotting - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu Fish spotting - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu

Fish spotting

Door: CarlaCoevert

Blijf op de hoogte en volg Carla

19 Maart 2012 | Nederland, Amsterdam

Vandaag maandag 19 maart is het in Mexico een nationale feestdag. Men herdenkt hier de overleden zeer gewaardeerde president Benito de Juarez. De feestdag wordt altijd gevierd in aansluiting op het weekend, daar kan men in Nederland een voorbeeld aannemen. Genoemde president is een van de weinige presidenten met Indiaans bloed en was ook nog afkomstig uit de arme laag van de bevolking. Hij heeft er o.a. voor gezorgd dat school en kerk van elkaar gescheiden werden.

Om 7:30 uur verzamelen zich 12 personen voor een boottocht op de Pacific ocean. Het is vandaag licht bewolkt, lekker briesje en rond de 25 graden. Kortom lekker vaar weer. John en ik verkeren als enige Europeanen dit keer in gezelschap van een groep jonge Argentijnen, die na deze boottocht weer terugkeren naar hun woonplaats Mexico City. Vanaf hier slechts een busreis van 14 uur.

Per taxi vertrekken we naar de plaatselijke haven van Puerto Escondido. Full speed denderen we over zee opzoek naar grote vissen.
Als eerste spotten we een zwemmende schildpad. Daarna is het lange tijd rustig. Ik vermoed dat de vissen uitslapen en vermoeid zijn van het weekend. Dan ineens hilariteit aan boord. Er wordt een kleine orca waargenomen. Zodra het beest in de gaten krijgt dat hij gespot wordt is hij weer rap verdwenen. Even daarna wordt onze boot omringd door een vijftal grijze dolfijnen. De vissen zijn niet erg fotogeniek. De dolfijnen in Harderwijk zijn schijnbaar beter getraind in het in the picture staan. In spelen hebben de dolfijnen ook geen zin, zeker een hangover. Op de weg terug hebben we mazzel. Een baby walvis steekt zijn kop boven water en even daarna gevolgd door vader en moeder whale. Wat een enorme beesten zeg. Nu maar hopen dat ze de boot niet rammen. Ook de whales houden niet van pottenkijkers en zijn weer rap uit beeld verdwenen. Even daarna mogen we op vrijwillige basis een duik nemen midden in de stille oceaan. Na het zien van al die grote vissen krijg je mij met geen stok het water meer in. Nu eet ik heel graag vis, maar om op tweeënvijtigjarige leeftijd, levend opgevoerd te worden als vissenvoer, dat gaat me toch te ver. Overigens denken de Argentijnen daar anders over, zij springen rustig overboord. Na alle hens aan dek treffen we nog 2 zeeschildpadden en daarna rond 12:00 uur back to harbour.

Wat ik geleerd heb vandaag. Hoe weet je nu waar de vissen zich bevinden? Gewoon kijken waar de vogels boven het water hangen. De vogels volgen de vissen in de hoop op voer neem ik aan.

Tot zover de berichtgeving uit Puerto Escondido.

• 20 Maart 2012 - 09:56

Tonny:

Verstandig besluit Carla, geniet van de zon en de zee. Geweldig dat je steeds gezelschap
    kunt vinden. Ik geniet van je verhalen en kan alles opzoeken in de atlas. Je bent wel ver
    weg hoor!. Hier alles zijn gangetje. Vanavond wil Gre het weer proberen, kijken of het lukt.
    We zijn al een beetje gewend aan alex.
    groetjes vanuit wijdenes.

• 20 Maart 2012 - 20:51

Loes Van Wijk:

Hoi carla,
    alweer een avontuur beleefd Ik denk dat we de eerstkomende gymles besteden aan je verhalen of aanvullingen op je uitgebreide verslagen. Ik dacht: die springt ook overboord, maar nee ik zag de carla opstaan die resoluut weigert.
    Erg grappig.
    Waar schrijf je je verhalen? doe je dat via een internet cafe o.i.d.? Is dat allemaal goed geregeld.
    Loopt ook iedereen met een mobiel aan zijn oor?
    Soms valt het me erg op hoe het hier gaat.
    Bij de bushalte allemaal op hun scherm kijken, fietsend, met boodschappen doen, etc.
    Ik vind het storend, ik ben benieuwd hoeveel erger dit nog kan worden.
    Nou Carla, maak maar veel avonturen mee en laat ons meegenieten.
    groet Loes