Het laatste avondmaal
Door: CarlaCoevert
Blijf op de hoogte en volg Carla
22 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam
Waarom vandaag deze bijbelse tekst?
Natuurlijk reis ik af naar een land waar het katholicisme nog hoogtij viert en daarom wil ik een klein beetje op de hoogte te zijn van de religie van de mensen in Mexico, al is het maar om ze een beetje beter te kunnen begrijpen. Daarnaast staat Pasen alweer bijna voor de deur en daarom zal ik waarschijnlijk net als vorig jaar in Spanje weer getuige zijn van heel veel aan mij voorbij trekkende processies. Vorig jaar dacht ik nog dat ik getuige was van een optocht van de Kuxkuxclan, ware het niet dat het een processie was ter ere van Palm Pasen. Dit zal me geen tweede keer overkomen.
Vandaag sprak ik via de telefoon een oud collega zij wenste mij een goede reis toe en adviseerde mij tevens de bijbel mee te nemen. Helaas mijn backpack is vol en de bijbel past niet meer in mijn rugzak. Ik vermoed ook de bijbel niet nodig te hebben, omdat ik reeds lange tijd weet dat god of hoe je het ook mag noemen gelegen is in jezelf en niet buiten jezelf. Mogelijk brengt juist de bijbel me ook nog op het verkeerde spoor. In ieder geval bedankt voor de tip! Zo zie je maar weer alles heeft een dubbele bodem, de wereld in jezelf is gelijk aan de wereld daar buiten.
Voor de laatste keer aanschouw ik het rommelige tafereel op de kamertafel. Alle voorwerpen verdwijnen een voor een in mijn rugzak. Heb je aan 1 rugzak genoeg Car werd me door diverse mensen gevraagd? Ja natuurlijk antwoord ik volmondig. Ik neem alleen het hoogstnoodzakelijke mee, mijn reisapotheek neemt zelfs nog de grootste plaatst in, en laat alles thuis wat ook maar met pracht, praal en/of beauty te maken heeft. Ik wil gewoon de gelijke zijn van de mensen die daar in Mexico leven en wil me zeker niet op uiterlijke vertoon in de schijnwerpers gaan zetten. Uiteindelijk gaat het om je intrinsieke waarde en niet om de verpakking.
Morgen om 8:00 uur vertrekken Wendy en ik per trein naar Amsterdam. In Smit's koffie gelegen tegenover het Centraal Station ontmoeten we zoon Niels en drinken we gezamenlijk nog een laatste kop koffie. Rond 12:00 uur vertrek ik per HSL naar Brussel Centraal om aldaar een nachtje in een hotel te overnachten. Vrijdag 24/2 vertrekt mijn vliegtuig om 10:00 uur van Brussel naar Londen, daarna Londen - Mex. City en aansluitend van Mex. city een binnenlandse vlucht naar Oaxaca. Laten we hopen dat mijn reis naar wens verloopt en dat er zich geen hindernissen en/of obstakels op mijn pad komen.
Tot zover de berichtgeving uit Wijdenes.
Hasta manana,
Carla
24 Februari 2012 - 23:25
Mariëtta:
Hai Carla,
fijn dat je nu op reis bent. Ik hoop van harte dat alles verder mee zit en dat je mooie ervaringen opdoet! Hartelijke groeten, Mariëtta -
25 Februari 2012 - 10:30
Edith:
Hola Carla,
Inmiddels zul je aangekomen zijn in Mexico. Hoop dat je een voorspoedige reis achter de rug hebt.
Nu maar genieten van alles wat er te ondernemen valt!
Groetjes van Edith