De gebochelde peregrina - Reisverslag uit Melide, Spanje van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu De gebochelde peregrina - Reisverslag uit Melide, Spanje van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu

De gebochelde peregrina

Door: Carla Coevert

Blijf op de hoogte en volg Carla

09 Juni 2013 | Spanje, Melide

Galicia en mooi weer, geen sprake van. Gister in de namiddag de eerste regendruppels van de camino en naar ik vermoed ook niet de laatste.
Gister gezellig gegeten met 2 duitse vrienden en ik kwam Thea en Vincent uit Boekel weer tegen. Er zijn veel peregrinos die min of meer dezelfde afstand als mij lopen, dus in ieder stadje stuit je wel weer op bekende koppen. Inmiddels ook kennis gemaakt met An en Ozzie uit Gent in België, zij zijn uit Gent komen lopen en hebben er al iets van 2600 kilometer opzitten. Voor iedere kilometer die ze lopen worden ze gesponserd. De totale opbrengst gaat uiteindelijk naar een goed doel, een geleide hond voor een rolstoelinvalide . Mooi initiatief toch!

Vanmorgen om 8:00 wandel ik de deur uit en jawel het regent licht. De poncho uit de rugzak gehaald, ze moet zowel mij als mijn rugzak tegen de regen beschermen. Nu ga ik tijdelijk als een gebochelde peregrina door het leven. Als ze mij op deze manier in Nederland zouden zien lopen dan word ik direct opgepakt en bij de dak- en thuislozenopvang afgeleverd. Door de regen is het parcours zwaar en bovendien moet je goed opletten dat je niet op je muil valt. Achter mij lopen An en Ozzie en jawel na 2600 km komt An ten val. Gelukkig het is een doorzetter. Laten we hopen dat kneuzingen en een verzwikte enkel geen roet in het eten gooien.

Rond de klok van 12:00 uur kom ik in Melide aan, mijn stopplaats voor vandaag. Bij ieder restaurant bieden ze je pulpo aan, rode inktvis, een lekkernij uit deze streek, niet echt mijn smaak. Gelukkig is het inmiddels droog geworden. Ongebocheld ga ik opzoek naar een slaapplaats. Ik tref het, want in het centrum van de stad is er markt. Inchecken, douchen, wasje doen en dan natuurlijk op slippers de markt over en dan natuurlijk een wijntje pakken op het terras.

Tot zover de berichtgeving uit een zwaar bewolkt Melida en met mijn gezondheid gaat het gelukkig weer de goed kant op. Nog ongeveer 50 km en dan ben ik in Santiago.

Hasta luego
Carla

• 09 Juni 2013 - 16:02

Fred Vliegen:

Hallo Carla,

Wij zijn vandaag in Santiago aangekomen.
    Het heeft mijn een super gevoel gegeven. Zeker als ik de 2hongaarse zusjes zie.
    Vandaag rustig met z'n drieen alles op ons af laten komen en genieten. De mis was echt bijzonder.
    Morgen night een rustig en dan ga uj dinsdag richting Finesterre lopen en terug.
    Zet hem op Carla.

Groetjes Fred, Agota en Julia

• 09 Juni 2013 - 22:13

Tonny Houweling:

Hoi Carla,
    Geweldig dat je weer bezig bent met je camino. Hopelijk wordt het weer zonniger voor je
    in Wijdenes was het vandaag winderig en koud. Wel feest in Oosterleek, heel gezellig.
    Groeten en goede reis naar Finisterre.
    Tonny

• 10 Juni 2013 - 13:45

Wendy:

heey mam,

Gelukkig gaat het met je gezondheid de goede kant op. Je schiet al lekker op zeg nog 50 km en dan ben je over de eindstreep. Doorzetten he, anders moet je nog een keer terug. Zo te lezen heb je al veel mensen ontmoet en heb je het erg naar je zin. Het weer is alleen wat minder, maar te warm wil je ook niet hebben.
    Succes de komende dagen met lopen. Kom je nog eens op skype?

liefs wendy

• 10 Juni 2013 - 21:40

Edith:

ja, het eind is in zicht, spannend hoor!, Leuk ook dat je regelmatig bekenden ontmoet!
    Fijn dat het beter gaat met je gezondheid!