Een weerzien met Palas de Rei - Reisverslag uit Palas de Rey, Spanje van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu Een weerzien met Palas de Rei - Reisverslag uit Palas de Rey, Spanje van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu

Een weerzien met Palas de Rei

Door: Carla Coevert

Blijf op de hoogte en volg Carla

08 Juni 2013 | Spanje, Palas de Rey

Helaas was het de afgelopen 2 dagen niet zo goed met mijn gezondheid.
Zere keel, veel hoesten en daarbij vanwege de zware bewolking een enorme luchtvochtigheid, niet echt prettig voor de longen, maar gelukkig geen regen. Gisteravond heb ik voor het naar bed gaan 2 glaasje wisky naar binnen gegoten en heb daarna als een os geslapen van 9 tot 7 uur.Toen ik vanmorgen mijn ogen open deed lagen er nog slechts 2 van de 10 pelgrims in bed en de rest was vertrokken zonder dat ik dat in de gaten had gehad. Via Portomarin inmiddels aangeland in Palas de Rei. Ondanks, zwak, ziek en misselijk maak ik even goed mijn kilometer hoor!

Rond 7:45 uur uit Portomarin vertrokken, een stadje gelegen aan het stuwmeer Belesar, zonder pelgrims een ingedut stadje. De luchtvochtigheid is ook vandaag weer hoog, binnen 15 minuten zijn mijn kleren nat van de transpiratie. Mijn bril kan ik wel opbergen,want die is constant beslagen. Vandaag een wandeling van 24 kilometer over redelijk vlak terrein. Rond de klok van 12 bereik ik het dorpje Ligonde, de plaats waar ik 2 jaar terug strandde op mijn weg naar Santiago. In het restaurant waar ik toen door een taxi werd afgevoerd, bestel ik nu een bocadillo con queso y un zumo de naranja, dat geeft een goed gevoel. Tussen 2 en 3 een weerzien met Palas de Rei nu niet als invalide, maar als lopende en blaffende pelgrim.

In de pas geopende pelgrimsherberg Benito check ik in. Een moderne herberg waar 100 mensen kunnen slapen en met welgeteld 3 droogrekjes. Ach ja dat zal in de loop der tijd nog wel bijgesteld worden. Nog 65 kilometer naar Santiago, ik ben op de goede weg. Morgen een ingekorte etappe naar Melide i.v.m. het vele klimmen en dalen.

Tot zover de berichtgeving uit Palas de Rei. Laten we hopen dat na 2 dagen bewolking, zowel letterlijk als figuurlijk, de zon weer gaat schijnen.

Hasta pronto
Carla

• 08 Juni 2013 - 17:24

Ans:

Hoi Carla,

Zo vlak voor de finisch een beetje in de lappenmand, dat kan niet hoor, de mooie finale van de week moet je wel ff voor 10000% beleven!
    Je krijgt nog mooie km, in Melide ........................ga je daar overnachten?
    Dan nog een kleine etappe, de jacobskamer, dan op naar het tunneltje met de doedelzak en ja, dan.....
    Geniet ervan! groeten vanuit Cahors, verschrikkelijke regen, maar zit droog in de KIP!!!!

Doei, Engel en Ans.

• 08 Juni 2013 - 18:35

Lucy:

Hallo Carla,
    Ik wens je een gezonde reis toe en een voorspoedige reis zonder problemen

• 09 Juni 2013 - 11:09

Miranda:

Blaffende pelgrim, ha,ha, je weet het weer mooi te vertellen. Wel onwijs vervelend voor je, beterschap. Hopelijk blijf je genieten, je bent nu dichtbij je doel, zet hem op!! Groetjes van Miranda

• 10 Juni 2013 - 21:31

Edith:

Hee Carla,
    Zet m op hoor!, Des te beter van je om door te gaan ondanks dat je niet 100% fit bent, sterkte en beterschap!