Spoorzoeken
Door: Carla Coevert
Blijf op de hoogte en volg Carla
05 Juni 2013 | Spanje, Tríacastela
Gister zat ik in een kleine albergue in het bergdorpje Alto do Poio, helaas geen internet. De hospitelero daar was corrupt. Hij vroeg meer geld dan in het boek was vermeld en hield er geen enkele registratie op na. Een van de pelgrims wilde zijn eten met een credit card betalen, maar dat mocht niet, want dan is te achterhalen dat er pelgrims logeren. Gezellig gegeten met 2 nederlandstalige Belgen een Engelsman en een Duitser.
Gister de provincie Léon verlaten en ingeruild voor de provincie Galicia. Op de top van de O Cebreiro lag de grens. Ik moet zeggen het was een hele klim die berg op. Nu had ik thuis wel enkele malen geoefend door driemaal per dag de ijselmeerdijk op en af te klimmen, maar deze beklautering was van een heel ander kaliber. Helemaal als je eerst verkeerd loopt, doe je je best om boven te komen, maar dan neem je een verkeerde afslag. Dus rechtsomkeerts terug naar beneden naar de laatst geziene gele pijl en dan de juiste afslag nemen. Gewoon een kwestie van opletten! De berggeit in mij liet het een beetje afweten, dus op eigen kracht met steunen en zuchten ben ik boven gekomen
Gistermorgen werd ik om 6:00 uur gewekt met de klanken van het Ave Maria. Nu heb ik altijd gedacht dat deze muziek mogelijk wel op mijn begrafenis te horen is, maar dat ik er ooit nog eens mee wakker zou worden dat had ik niet gedacht. Gisteravond zat ik met 15 man aan een enorme dish te eten. Er zaten 9 nationaliteiten aan tafel. De homo's hadden een 4 gangenmenu voor ons klaar gemaakt. Natuurlijk werden we ook ruim voorzien van wijn. Na afloop pakte een van de pelgrims een gitaar op en dat werd natuurlijk samen zingen. Met liedjes van Simon en Garfunkel, Beatles en de klassieker old Mc Donald had a farm werd de avond afgesloten.
Morgen op naar Sarria.
Adios
Carla
10 Juni 2013 - 21:20
Edith:
Hoi Carla,
Nu weer even tijd om je verslagen te lezen van je avonturen. Hoop dat je zere keel over is, doe je goed, s-avonds doorsmeren met een wijntje en gaan maar weer!