Op weg naar Villafranca del Bierzo - Reisverslag uit Villafranca del Bierzo, Spanje van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu Op weg naar Villafranca del Bierzo - Reisverslag uit Villafranca del Bierzo, Spanje van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu

Op weg naar Villafranca del Bierzo

Door: Carla Coevert

Blijf op de hoogte en volg Carla

02 Juni 2013 | Spanje, Villafranca del Bierzo

Vanmiddag om 13:00 uur aangekomen in Villafranca del Bierzo, vanwege het grote aantal kerken en pelgrimsherbergen dat hier in de middeleeuwen stond ook wel "klein Santiago" genoemd. Ik ben in ieder geval in Santiago aangekomen! Na een wandeling van 24 km., nog slechts 183 km naar het echte Santiago te gaan.

Vanmorgen vroeg om 7:00 uur de prachtige stad Ponferrada, bekend om zijn tempeliersburcht en calle de reloj, verlaten. Vroeg, dat valt wel mee de eerste pelgrims starten al om 5:00 uur. De etappe van vandaag voert me door glooiend heuvellandschap en pittoreske spaanse dorpjes. De heuvels staan vol met wijngaarden en kersenbomen.

Halverwege mijn wandeling kom ik mijn, op dat moment stilstaande, fietsende belgische tafelgenoten van gister tegen. Ik loop ze natuurlijk lachend voorbij en kan niet nalaten ze aan te spreken met de woorden "lopen gaat toch sneller dan fietsen". Ach ja, zij waren pas een half uurtje onderweg en ik al heel wat meer uurtjes. We nemen lachend afscheid.

Drie kilometer voor mijn eindbestemming in Valtuille de Arriba, een gehucht waar alleen nog maar oude mensen wonen staat een kleine, primitieve uitspanning die door een spirituele peregrina wordt gerund. Ze ontvangt de pelgrims met gezang en na het ontsteken van een wierook staafje ontvangen de pelgrims een klein rood steentje. Met deze steen op zak is volgens haar onze aankomst in Santiago gegarandeerd. Ik ben nieuwsgierig of ze ook gelijk krijgt?

Om 1 uur bereik ik Villafranca del Bierzo. Op mijn weg naar de plaatselijke albergue staan plaatselijke boeren langs de kant van de weg met heerlijke rijpe kersen. Beladen met 2 ons kersen wandel ik redelijk fit de albergue binnen. Ik slaap vannacht tussen alleen maar Spanjaarden, dan kan ik mijn spaanse lessen eindelijk echt in de praktijk brengen.

By the way, het is hier de afgelopen 2 dagen prachtig weer. Temperaturen rond de 25 graden, bijna te warm om te wandelen. Het is ook nooit goed!

Tot zover de berichtgeving uit Villafranca del Bierzo.

Adios
Carla, to nu toe een pelgrim zonder lichamelijke gebreken.

• 02 Juni 2013 - 19:03

Ansaandewandel:

Hoi, Slaap je in Fenix????
    Geweldig, die oude mannen!
    Houdt het warme weer maar goed vast, hier in Pamplona, koud, miezer, 12 graden, via allerlei binnenwegen en langs veel caminoplaatsen, prachtig.

Carla, ik blijf je volgen al zijn wij ook onderweg aan een andere camino!
    Doei Ans.

• 02 Juni 2013 - 21:28

Joke:

Hoi Carla,

uit je verslagen lees ik dat het wandelen goed gaat en dat je het erg naar je zin hebt. Houden zo!
    Vanmiddag bij Wendy geweest. Ze hebben er een gezellig huis van gemaakt
    groetjes, Joke

• 10 Juni 2013 - 22:38

Edith:

JE GAAT GOED CARLA!! EN MET DE ZON OP JE BAST STEEDS BETER!