Jong belegen of oud? - Reisverslag uit Astorga, Spanje van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu Jong belegen of oud? - Reisverslag uit Astorga, Spanje van Carla Coevert - Schuurman - WaarBenJij.nu

Jong belegen of oud?

Door: carla coevert

Blijf op de hoogte en volg Carla

29 Mei 2013 | Spanje, Astorga

Beste allemaal,
Hier een verslagje vanuit Astorga, mijn derde verblijfplaats op de camino.
Sjonge jonge wat was ik stijf vanmorgen toen ik uit bed kwam. Ik kan wel merken dat ik geen 20 meer ben. Vandaag een mooie wandeling over heuvelachtig ongelijk terrein. Na een ontbijtje rond 7:15 uur van start gegaan. De eerste kilometers gaan moeizaam, maar daarna worden de spieren vanzelf minder stijf. Het weer zonnig, 5 graden, windkracht 6 en natuurlijk de gehele wandeling pal tegen wind. De eerste 12 kilometers gingen als een speer en net als gister zodra de plaats van bestemming inzicht komt, raakt de puf eruit.
Halverwege mijn wandeling ergens in de middle of nowwhere staat een bouwval met daarvoor een bijzonder enthousiaste jongeman. Deze jogeman runt op charitatieve wijze een soort marktkraampje. Hij voorziet de langskomende pelgrims van gratis koffie en thee en tegen geringe vergoeding kun je natuurprodukten kopen. Bij iedere pelgrim die langsgaat luidt hij de bel. Hij noemt zichzelf de soul of the pelgrims en voelt zichzelf een soort boodschapper van God. Door zijn diensten aan pelgrims aan te bieden voelt hij zich een gezegend mens.
Geweldig toch zo´n initiatief op de camino. Gewoon met heel weinig, zo gelukkig en tevreden kunnen zijn. Over aanspraak hoeft hij niet te klagen hoor!
Om 11:45 uur ingecheckt in mijn hostel. Ik slaap tegenover de kathedraal van Gaudi en heb deze keer een dame uit Finland die boven mij slaapt. Na aankomst in de herberg, eerst douchen. Mijn handdoek is een soort zeemleren lap. Gewone handdoeken drogen niet snel genoeg. Als ik weer schoon in het pak zit volgt de handwas. De knijpers zijn vervangen door lichtgewicht veiligheidsspelden . Straks op slippertjes de mooie stad Astorga verder verkennen en in de livingroom checken of ik nog bekende pelgrims van gister waarneem. Lekker effe bijkletsen over de wandeling. Volgens de weerberichten wordt het hier morgen een regendag, dus mogelijk een rustdag in het verschiet, want van regen houd ik niet.

Tot zover de berichtgeving uit Astorga.
Adios
Carla

• 29 Mei 2013 - 15:08

Tanja:

Hoi Carla,
    Hier even een berichtje van mij. Ik heb geen woorden voor je. BELEEF! Je bent een kanjer.

• 30 Mei 2013 - 01:20

Niels:

Holla....

Como Estas? Ik had maandag je bericht al gelezen dat je veilig was aangekomen. Ik was niet eerder in de gelegenheid om even te reageren! Zo te lezen heb je er alweer heel wat kilometers achter de rug! Beetje rustig aan ouwe, je wordt ook een dagje ouder! regen is inderdaad niks voor jou. Neem lekker een rustdag en ga de stad in. Komen nog genoeg dagen om te lopen! Goed om te horen dat je het naar je zin hebt. Net als vorige jaar zou je wel weer veel mensen leren kennen van verschillende nationaliteiten Ik zeg maak er gebruik van en deel je adres en telefoonnummer! Wie weet houd je er een leuk vakantieadres aan over! Weekje Finland lijkt mij namelijk niet verkeert! Ik kijk uit naar je volgende verhaal! Doe voorzichtig en vooral veel plezier, Ik ga maar eens slapen morgen weer vroeg op! Trouwens kan je beetje verstaanbaar maken in het Spaans??

niels xxx

• 30 Mei 2013 - 10:01

Ans:

Hoi Carla, als ik je verslag lees ben ik weer terug op mijn pad!
    Geweldig, ik blijf je volgen hoor. Ik roep de weergoden aan en vraag een heel klein beetje goed wandelweer. Zo nog een keer naar de stad en de pelgrims mis,het bijft toch een heel bijzonder gebeuren, Carla, dikke zoen en een Buen Camino!

• 31 Mei 2013 - 22:36

Beata:

Hoi Carla,
    Mooi zo tocht mee te maken en speciaal ontmoetingen met veel bijzondere mensen. Je ziet zo veel en voel de sfeer ook. Ik heb in Polen ook pelgrim tochten van Lublin naar Czestochowa waar portret van Zwarte Madonna zich bevind. Dan verbaast je je dat zo veel mensen willen je helpen en zijn ontzettend gastvrij. Groetjes, Beata

• 10 Juni 2013 - 22:23

Edith:

interessant die soul of the pelgrims, had hij ook regencapes?